Testimonis

Hola! Sóc la Veronica, mare d’un alumne de 5è de l’escola Abat Oliba.

En el nostre cas particular, que el meu fill hagi pogut gaudir d’aquest projecte va ser molt enriquidor. Per circunstàncies especials ell no sap el que ès gaudir d’uns avis. Tota l’experiència d’aprendre i conèixer a traves de la saviesa dels nostres avis. A més ell té unes caracteristíques del trastorn autista i es va sentir molt acollit i estimat. Va experimentar coses noves i el més important és, que es molt fàcil donar amor i respecte quan et sents estimat i respectat. Que la edat és una virtud i que cal reforçar el gran valor que tenen els nostres avis per la nostra vida. Un gran projecte!!! Fet amb el cor!!! Graciès per tot!!!

Hola soy Mar, mamá de una alumna de la escuela Abat Oliba de Cornellá.

Hemos tenido la suerte de que nuestra hija participara durante 2 cursos en este bonito proyecto. Ha sido una experiencia muy gratificante tanto para los niños como para las personas mayores. Han aprendido mucho los unos de los otros, han demostrado que la diferencia generacional no es una traba para pasar buenos ratos y entablar amistad. Animo a todo el mundo a participar en este proyecto, que sin duda les va a encantar. Saludos!

Soy Raquel y quiero agradecer la oportunidad que se me da para intentar en 4 palabras demostrar que ha sido CRENCO para nosotros.

La oportunidad que se les ha dado a nuestros hijos para crecer con más valores con un ratito de acompañamiento, con esas personas de edad tan avanzada y tan vulnerables, no describe la felicidad que reciben esas personas que con poco para ellos es mucho.
Dicen que una imagen vale más que mil palabras, yo me quede con un pequeño fragmento que cada vez que lo veo, no contengo la emoción.

FRAGMENT DE LA REPRESENTACIÓ ESCÈNICA SENSE FINS LUCRATIUS I SOTA EL CONTEXT DEL PROJECTE SOLIDARI CRENCO, REALITZADA PELS ALUMNES DE L’ESCOLA ABAT OLIBA I ELS RESIDENTS DOMUSVI SANT JORDI DE CORNELLÀ DE LLOBREGAT.

Montserrat Iranzo i Domingo -DANSALUT- Espai Teatre-

En el cas d’aquest últim any on he participat amb dansa i moviment. El més atractiu ha estat la vinculació generada entre els dos col.lectius, tant des del cos com des de la paraula. S’han adonat, tant els uns com els altres, que es podien retroalimentar. Les persones grans extreure entendiment de les novelles experiències del jovent; i les joves sabiduria de le experiències passades per entendre el recorregut de vida. No obstant vem quedar a les baceroles de la investigació en moviment. Ens hauria agradat tenir més sessions, i que les accions no haguèssin estat tant puntuals i embrionàries. Per tant endavant amb el projecte!!!

Esther Macias

He tingut la gran sort de veure i viure el projecte des de les paraules escrites fins a l’acció. Crenco enganxa, enganxa des del minut 1, a cada sessió es crea i es respira una màgia tan bonica que no ves l’hora de tornar-te a trobar.I aquesta màgia neix de sessions planificades, dissenyades amb el cor i el més important sessions pensades per a ells, per als protagonistes del projecte, la gent gran i els joves estudiants. Sembla una fórmula senzilla: dues generacions que fan una activitat conjunta, però hi ha molt més darrere… Un gran projecte, uns objectius ben definits, unes activitats que donen peu a compartir valors tan essencials com la col·laboració, el respecte, l’amor, l’amistat, el compromís, l’envelliment actiu, el no estereotipar ni prejutjar… activitats lúdiques i divertides que donen l’oportunitat a la conversa, al conèixer-se, al riure i al compartir… Dues generacions que es donen compte que tot i portar-se més de 50 anys anys de diferència tenen moltes coses en comú: interessos, neguits, gustos, experiències…Aquesta màgia de la que parlo fa que a cada sessió tinguis els sentiments a flor de peu i que cada sessió sigui més intensa que l’anterior perquè els vincles i les relacions intergeneracionals que se generen són cada cop més fortes i boniques. Crenco és més que un projecte, és una lliçó de vida… És un exercici constant de reflexió sobre les relacions socials i sobre la societat que volem. Gràcies per deixar-me formar part d’aquesta experiència tan meravellosa!

Elisa Bonich, Presidenta de l’Ass. Boskan Teràpies Integratives.

Formar part del projecte intergeneracional CRENCO, amb les nostres gossetes de teràpia ha sigut una experiència meravellosa. Al principi de les sessions hi ha certa timidesa, però, en el nostre cas, les gosses proporcionen un vehicle perfecte per a trencar el gel i començar a parlar d’experiències personals que tenen a veure amb animals. En molts casos, la gent gran ha conviscut amb gossos o animals de granja i això interessa molt als alumnes, els quals comparteixen la seva pròpia experiència. Amb els jocs esdevenen situacions divertides i empàtiques. El vincle que es crea al llarg de les sessions i els aprenentatges, perduraran en la memòria i el cor de tots els participants. Estem agraïdes de poder-hi col·laborar.

Entitats que ho fan possible

El nostre més sincer agraïment a tots els partners, que fan que aquest projecte sigui una realitat.